hero title

Buitenspelen is goed voor kinderen! Daarom gaan we elke dag naar buiten, ook als het regent. Gelukkig hangen op de vestigingen regenjasjes en staan er laarzen klaar.

Ook zonder goede regenkleding kan het enorm genieten zijn, kijk maar eens naar dit filmpje

Keer op keer blijkt uit onderzoek hoe waardevol en belangrijk natuur en bewegen zijn voor de totale ontwikkeling van het kind. Denk aan de motoriek, de zintuigen, creativiteit, het oplossend vermogen, maar ook de sociale vaardigheden. Het voorjaar is een goed moment om samen met de kinderen een moestuin aan te leggen of plukbloemen te zaaien in een perkje of bloembak. Ga met de kinderen op stap en zoek naar de bloemen, beestjes of vogels uit de serie Kijk Bloemen, Kijk Beestjes en Kijk Vogels. Leuk en leerzaam!

Alle activiteiten of spelletjes die je binnen doet, kun je ook buiten aanbieden. Met loose-parts materiaal zoals dozen, kratten, knijpers en oude gordijnen, weten kinderen wel raad!

Rollenspel in de buitenlucht

In je piratenpak naar de zandbak waar een bezemsteel met vlag in staat, maakt al snel een piratenschip. Een wasstraat met water voor de fietsen of poppen en barbies die in bad gedaan worden.

Meer ideeën opdoen?
Rollenspel in de buitenlucht
counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen