Daarom werk ik bij Bink!

Daniëlle - pedagogisch medewerker kdv Bijenkolonie

Op haar 48ste neemt Daniëlle het besluit om het roer om te gooien. Ze wordt aangenomen als zij-instromer en start met de bbl-opleiding aan de Bink Academie. Naar eigen zeggen, haar beste beslissing ooit. Het geeft haar iedere werkdag energie en een volwaardig en fijn gevoel.

Daniëlle begint haar loopbaan als kok en werkt 20 jaar lang in de horeca. Werk in de keuken en vooral de werktijden zijn lastig te combineren met een jong gezin. Met de komst van haar kinderen besluit Daniëlle om van baan te veranderen. Werken in de kinderopvang lonkt, maar gevoelsmatig klopt het niet. Zelf je kinderen naar de opvang brengen om vervolgens andere kinderen op te vangen. Dat voelt gek voor haar.

Een nieuwe fase

Daniëlle laat zich omscholen tot pedicure en start een eigen praktijk. Handig, want dat geeft haar de ruimte om de agenda’s van werk en gezin op elkaar af te stemmen. Dertien jaar lang werkt Daniëlle met plezier als pedicure, maar toch laat kinderopvang haar niet los. Als haar kinderen ouder zijn, begint het weer te borrelen. Dan toch maar de overstap maken?

Gewoon doen

Daniëlle twijfelt. Door een vriendin van haar dochter gaat ze uiteindelijk overstag. “Zij werkte zelf bij Bink en zei tegen me: waarom ga je het niet gewoon doen? En dat is natuurlijk zo. Als ik wat anders wil, dan moet ik het nu doen! Niet lang daarna zat ik in de stoel bij recruiter Lisa.”

{caption}

"Je bent nooit te oud om te leren! Je bent jong genoeg om aan de start te staan van een evenwichtig persoon in de toekomst."

Leuke schooltijd

“Ik voel me echt thuis bij Bink. Het is een maatschappelijke organisatie en dat past bij mij. Ik ben vol voor de opleiding gegaan! Het was leuk om weer naar school te gaan. In mijn klas zaten studenten van allerlei verschillende leeftijden. Het is grappig om te zien dat je vanzelf een bepaalde rol krijgt toebedeeld in de groepsdynamiek die ontstaat. Ik was de moeke van de groep, haha. Het waren allemaal zelfstandige mensen, maar toch kwam iedereen naar mij toe met vragen.”

Volledige aandacht

“Ik vind het heerlijk om de allerkleinsten te voeden. Het is belangrijk om echt je aandacht op het kind te richten, hoe klein ze ook zijn. Je staat aan de start van een volwaardige volwassene. Op de groep zie je een baby groeien en een ontwikkeling doormaken. Al die fases waar kinderen doorheen gaan, dat is prachtig om van dichtbij mee te maken. Maar ik geniet ook van stoeien en ravotten met de peuters. Ik ben breed inzetbaar!”

"Ik ben blij dat ik mijn hart gevolgd heb. De energie die je krijgt van de kinderen, dat is fantastisch."

Durf jij het roer om te gooien?

Altijd al of weer willen werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang? Maar voldoet je diploma niet meer? Dan heeft Bink een mooi aanbod: we bieden een gratis verkorte opleiding aan!

Wordt zij-instromer!
Durf jij het roer om te gooien?
counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen