Daarom werk ik bij Bink!

Mike - sportleider tso en bso Hasselbraam en hoofdinstructeur bij Funforest

In het derde en vierde jaar Sport & Bewegen liep ik stage op bso Rembrandtplein in Hilversum. Een leuke en leerzame tijd. Ik kon ervaring opdoen met het organiseren van activiteiten in de gymzaal. Perfect voor mij, want ik wist al op jonge leeftijd dat ik gymdocent wilde worden.

Afgestudeerd en nu?

Ik heb veel van Niels, mijn stagebegeleider, geleerd. Hij moedigde me aan om vooral verder te studeren. Na het behalen van mijn Sport & Bewegen diploma heb ik de ALO in Amsterdam gedaan. Dat was een goede keuze! Helaas was de timing minder handig, want ik studeerde 4 maanden na de start van het nieuw schooljaar af en toen waren de banen in het onderwijs al vergeven. Lastig, want ik moest natuurlijk wel de huur van mijn huis betalen. Ik had het erover met een vriend en die wees me op de vacatures bij Bink. Een goed idee! Met mijn opleiding en ervaring kon ik na een kort inwerktraject direct aan de slag op bso Hasselbraam.

Een blijvertje

Op de bso heb je veel meer vrijheid en flexibiliteit dan in het onderwijs. Je staat niet alleen in de gymzaal. Je organiseert kook- of knutselactiviteiten, begeleidt vrij spel of je gaat het bos in voor sportieve activiteiten. Die afwisseling vind ik erg leuk. Ik had zelf niet verwacht dat ik op de bso zou blijven, maar ik heb het hier echt naar mijn zin!

Elke dag een feestje

Het leukste aan werken op de bso is dat je zelf de groep draait. Je brengt veel tijd met de kinderen door omdat je wekelijks dezelfde groep ziet. Op die manier bouw je echt een band op met de kinderen en ook met ouders. En ik heb hele leuke collega’s, dat is natuurlijk wel een belangrijke voorwaarde. Op bso Hasselbraam is elke dag een feestje! Voor mij als sporter is het leuk om op deze vestiging te werken, omdat je hier twee gymzalen hebt. Ik kan van alles organiseren.

{caption}

"Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Als ik een dag niet werk in de vakantie, heb ik vooral het gevoel dat ik alle leuke dingen mis. "

De kinderen hebben het echt naar hun zin op de bso en gaan pas weg als ze 11 of 12 jaar zijn. Sommige kinderen komen daarna nog weleens langs op de groep, omdat ze de bso missen en benieuwd zijn hoe het met je gaat. Dat maakt dit werk echt waardevol.

Kinderopvang is topsport!

Wil jij, net als Mike, als sportleider op de bso aan de slag?

Ik ga de uitdaging aan!
Kinderopvang is topsport!
counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen