Daarom werk ik bij Bink!

Marjorie - pedagogisch medewerker kdv Egelantier

Marjorie is eigenlijk van plan om in het basisonderwijs te gaan werken. Nadat ze de SPW heeft afgerond, wil ze verder studeren aan de Pabo. Om de tijd tussen de twee opleidingen te overbruggen, besluit ze om tijdelijk als uitzendkracht bij kinderdagverblijven in het Gooi te gaan werken. Dat blijkt een goede zet, want inmiddels werkt Marjorie al 22 jaar met veel plezier bij Bink!

"Als uitzendkracht kwam ik erachter hoe leuk het werk op het kinderdagverblijf is. Op de opvang mogen kinderen echt kind zijn en kun je kinderen veel meer aandacht geven dan op school. Daarom ben ik dit werk blijven doen!"

Na twee maanden als uitzendkracht te hebben gewerkt, gaat Marjorie als vaste kracht op kinderdagverblijf Toermalijn in Hilversum aan de slag. Hier werkt ze 13 jaar met veel plezier. Tijdens de crisis van 2008 heeft de kinderopvang het zwaar en moeten veel vestigingen inkrimpen. Dat kunnen we ons nu bijna niet meer voorstellen! Marjorie kan gelukkig overstappen naar kinderdagverblijf Egelantier. Dit is een nieuwe, populaire vestiging, mede omdat dit een van de eerste vestigingen is die warme maaltijden serveren aan de kinderen.

Puur en onbevangen

‘Mijn hart ligt bij de peuters. In de twee jaar die je met ze doorbrengt veranderen ze van kleine dreumesen in zelfstandige kleuters. Als ze naar de basisschool gaan kunnen ze zelf hun jas aandoen, zelfstandig naar de wc en hebben ze een uitgebreide woordenschat. Dat vind ik een ontzettend mooie ontwikkeling om te volgen. Bovendien zijn peuters nog zo puur. Op deze leeftijd zijn ze niet bezig met wat anderen over hen denken, kinderen zijn nog helemaal zichzelf.’

{caption}

Daarom werk ik bij Bink

‘Ik werk al 22 jaar bij Bink en ben zo overgoten met het “Bink-sausje” dat ik niet meer ergens anders zou kunnen wennen. Ik vind het fijn om voor een stichting zonder winstoogmerk te werken. Dit merk je ook als je op de groep werkt. De kindratio is altijd op orde bijvoorbeeld. Bink is een grote organisatie, maar ik heb me nog nooit een nummer gevoeld. Ik vind het juist een voordeel, want daardoor zijn dingen goed geregeld. Zo is er een OR, waar je altijd terecht kunt als je een vraag of probleem hebt. En stel dat je je draai niet kunt vinden op de vestiging waar je werkt, dan kun je bij een van de andere Bink-vestigingen aan de slag. Er wordt echt naar je geluisterd als medewerker.’

Altijd in beweging

‘Het werken in de kinderopvang blijft leuk, omdat het altijd in beweging is. Toen ik net startte als pedagogisch medewerker, was het beleid vooral op de groep gericht. Terwijl er nu aandacht is voor het individuele kind. Voorheen gingen we bijvoorbeeld met zijn allen tegelijkertijd buiten spelen. Nu houden we de deur open en mogen kinderen zelf kiezen of ze binnen of buiten willen spelen.

In het pedagogisch beleid van Bink staat dat kinderen er mogen zijn. Dat betekent dat we goed naar de behoeftes van het kind op dat moment kijken. Heeft een kind bijvoorbeeld geen zin om te knutselen, dan zal ik het nooit dwingen om mee te doen. Misschien wil hetzelfde kind die middag alsnog knutselen, dan kan dat. Het feit dat het pedagogisch beleid meegaat met de tijd, laat zien dat Bink een professionele kinderopvangorganisatie is.’

Kom je ook op het kinderdagverblijf werken?

Kom je ook op het kinderdagverblijf werken?

Als pedagogisch medewerker breng jij rust, creativiteit en een passie voor de ontwikkeling van kinderen mee. Bekijk onze vacatures of neem contact op met onze recruiters!

Bekijk alle vacatures
counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen