hero title

Daarom werken wij bij Bink!

Maartje & Lisanne – pedagogisch medewerkers bij kdv Duinpaleis

Maartje: “Ja, de vooroordelen over werken op de babygroep kennen wij ook: ‘Baby’s slapen, eten en poepen alleen maar’, hoor je dan. Onze ervaring is dat het zoveel meer is dan dat. Baby’s maken een onwijze ontwikkeling door, die gaat vliegensvlug. Als je een paar weken met vakantie bent geweest, heb je een totaal andere groep voor je! Zeker baby’s, die gaan soms binnen vier weken van alleen maar op de grond liggen naar rollen, zitten en kruipen. Dat maakt het werken op de babygroep heel leuk.”

Grote stappen maken

Lisanne: “Je beseft pas als je op de babygroep staat dat je de kinderen van kleins af aan ziet groeien en hoezeer je dat als pm’er meekrijgt. De stappen zijn veel groter dan bij peuters. Dat je dat mag meemaken, is zoiets moois! En er zijn natuurlijk ook dreumesen op de groep, want de groep is voor 0 tot 2 jaar. Dreumesen kunnen alweer wat meer. We doen iedere dag een activiteit met ze, dus elke dag is anders. Mensen weten dat niet altijd, dat je bij de babygroep ook activiteiten doet en dat je buiten met de oudere kinderen gaat rennen of kerststukjes gaat maken met ze. Door die veelzijdigheid vliegen m’n dagen voorbij! Wat ik ook zo mooi vind: je bént er echt voor het kind, zelfs als je even op de grond zit met een kind.”

{caption}

"Je hebt meer ruimte voor 1-op-1-aandacht. Je kunt je focussen om iets specifieks aan te leren, en als dat dan lukt dan denk ik: wow!"

Maartje: “Op de babygroep zijn er iets minder kinderen met net wat meer pm’ers, dus je hebt meer ruimte voor 1-op-1-aandacht.Je kan echt een momentje nemen met één kind om een activiteit te doen of om gewoon even te knuffelen, te kletsen, aan tafel te zitten, een knutsel te maken. Je kunt je meer focussen om iets specifieks aan te leren, zodat je een paar weken later serieus resultaat hebt. Bijvoorbeeld een kind dat wil tijgeren en onwijs gefrustreerd raakt omdat het niet lukt, uitdagen om naar je toe te komen. Als het dan lukt en het kind is weer blij omdat het zijn frustratie kwijt is, dan denk ik: wow!”

Had ik eerder moeten doen

Lisanne: “Werken in de kinderopvang heeft mijn verwachtingen wel overtroffen. Ik werkte negen jaar lang in de horeca. Die lange dagen en werken in de weekenden was ik zat. Toen een collega van mij vertelde dat ze via Bink een opleiding ging doen om opgeleid te worden tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker, wakkerde dat iets in mij aan en heb ik haar voorbeeld gevolgd. Nu denk ik: waarom ben ik dat niet eerder gaan doen, haha!”

Goedemorgen zeggen

Maartje: “Het scheelt ook dat de sfeer hier ontzettend goed is. Zo hebben we de ongeschreven regel dat we elke ochtend even op iedere groep goedemorgen zeggen, en bij vertrek gedag zeggen. Zo weet je wie er aanwezig zijn en je kunt vragen hoe het met iemand gaat of hoe het weekend was. We hebben met elkaar een cultuur gecreëerd dat we open zijn en oog voor elkaar hebben. We werken heel intensief samen en moeten daarom goed ingespeeld op elkaar raken. Ook omdat we allemaal anders zijn.”

{caption}

Ik mag er zijn

Lisanne: “Daar is bij Bink veel oog voor: dat je echt een individu bent. Dat geldt voor mij als werknemer, maar ook voor de kinderen. Heb je even geen zin om samen te spelen? Dat is helemaal oké. Vind je iets niet leuk? Dan mag je dat zeggen. Ik mag er zijn, een van de onderdelen van ons pedagogisch beleid, daar ben ik helemaal voor!”

Maartje: “Je wordt hier echt gezien, er is oog voor medewerkers. Maar ook voor kwaliteit. Bink stelt wel eisen: hoe kunnen we blijven groeien? Als vestiging, medewerker, in onze methodiek... Dat typeert Bink wat mij betreft: vooruit willen.”

Dynamisch duo gezocht

Dynamisch duo gezocht

Zit je niet meer helemaal op je plek, maar blijf je er werken omdat je een collega hebt die veel te leuk is? Neem diegene mee en start jullie nieuwe avontuur samen bij Bink!

Dat klinkt leuk, vertel meer!
counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen