Daarom werk ik bij Bink!

Jessica - zelfstandig fotograaf en zij-instromer op bso Heidepark

Jessica is nieuwsgierig van aard en een ondernemend type. Als ze busjes met de oproep om bij Bink te komen werken ziet rijden, solliciteert ze als pedagogisch medewerker. Jessica is geschoold als fotograaf en maakt prachtige portretten. Ze wil graag met kinderen werken en haar creatieve achtergrond inzetten. Dus deze kans komt op het juiste moment op haar pad.

Een baan op de buitenschoolse opvang is goed te combineren met Jessica’s werkzaamheden als fotograaf en haar gezinssituatie. 

Haar hbo-diploma van de Fotoacademie voldoet niet om aan de slag te gaan als pedagogisch medewerker, maar gelukkig is er nog één plekje vrij voor de BBL-opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Jessica gaat als zij-instromer op bso Avonturijn en later op bso Heidepark in Hilversum aan de slag. Nu, tweeëneenhalf jaar later heeft ze dat felbegeerde papiertje bijna in handen. 

{caption}

"De rode draad in mijn leven is dat ik altijd mijn gevoel, mijn passie en professie heb weten te combineren."

“Het feit dat ikzelf moeder ben van vier prachtige zonen heeft mijn overtuiging om met kinderen te willen werken alleen maar vergroot. En nu komt mijn passie tot uiting bij Bink."

Jessica vindt het prettig werken op Heidepark. Ze heeft van nature een klik met kinderen en wordt blij van het werk op de buitenschoolse opvang. “Ik voel me echt thuis hier, het voelt eigenlijk niet als werk. Deze vestiging en de vrijheid die ik ervaar, passen erg bij mij. De autonomie van het kind, het zelf ontdekken en ruimte voor kinderparticipatie staan hier centraal. Dit zijn waarden waar ik een groot belang aan hecht. Naar mijn mening zijn deze factoren voor ieder kind van essentieel belang voor een goede ontwikkeling en persoonlijke groei."

In mei 2022 rond Jessica haar BBL-opleiding af. Door de opleiding heeft ze meer inzicht gekregen in interactievaardigheden en de psychologie van jonge kinderen. Ze vindt de lessen pedagogiek het leukste onderdeel van de opleiding. Jessica gaat zich hier nog verder in verdiepen. Ze onderzoekt momenteel de mogelijkheden op het gebied van pedagogisch coach of kindercoach, want ze is nog niet uitgeleerd! Eén van haar ideeën is om workshops te geven waarbij ze haar expertise in de praktijk kan brengen. Zo wil ze pedagogische theorie vanuit een creatieve kant belichten en daarmee anderen inspireren.

Werken met oudere kinderen op de bso sluit het beste bij Jessica aan: “Met deze leeftijdsgroep (8-12 jaar) kun je echte gesprekken voeren en ze hebben een weerwoord. Daar hou ik van. Ik maak altijd dingen bespreekbaar. Kinderen mogen verdrietig zijn. Ik vertel ze dan dat ik ook weleens verdrietig ben en dat het heel normaal is om je af en toe zo te voelen. Het mag er zijn.”

"Ik vind de gesprekken met de kinderen magisch. Dat maakt het werk op de bso zo leuk. Zo kun je spelenderwijs inhoudelijk leuke gesprekken voeren. Als ik op die manier het verschil kan maken voor kinderen, al is het maar klein, geeft het mij een glimlach."

Wil jij ook het verschil maken?

Wil jij ook het verschil maken?

Altijd al of wéér willen werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang? Maar voldoet je diploma niet helemaal of niet meer? Dan heeft Bink een mooi aanbod: we bieden een gratis verkorte opleiding aan!

Word zij-instromer!
counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen