Daarom werk ik bij Bink!

Bernou - pedagogisch medewerker bso-intensief

Tijdens mijn studie Social Work aan de Hogeschool Utrecht heb ik stage gelopen op bso-i Ziezo. Ik liep stage bij Youké, een jeugd- en opvoedhulp waar Bink een samenwerking mee had. Ik had er niet direct over nagedacht om in de kinderopvang stage te lopen, maar het bleek heel goed te passen.

Social Work en kinderopvang?

Voor studenten Pedagogiek is het een logische stap om op een bso stage te lopen. Als student Social Work denk je hier niet zo snel aan. De doelgroep en problemen die spelen op een bso-intensief sluiten goed aan op de stageopdrachten die je voor Social Work moet uitvoeren. En uiteindelijk ben ik zelf afgestudeerd op een reguliere bso, dus ook dat is mogelijk. In dit geval ben ik actief op zoek gegaan naar een probleem op de vestiging waar ik werkte. Zo is er op elke vestiging denk ik wel een afstudeeropdracht te vinden.

{caption}

Samen tegen pesten

Op de vestiging waar ik werkte was het nodig om de groepsdynamiek te verbeteren. Sommige kinderen voelden zich onveilig op de groep. Samen met de kinderen heb ik groepsregels opgesteld. Daarna ben ik themagericht aan de slag gegaan met de kinderen. We hebben bijvoorbeeld besproken wat het verschil is tussen plagen en pesten. Wat is vriendschap en wat is liefde? Door met de kinderen aan de slag te gaan, kwam er uiteindelijk meer samenhang op de groep en verbeterde de veiligheid!

Een blijvertje

Na mijn stage ben ik aan de slag gegaan bij de invalpoule. Deze baan heb ik te danken aan Jolanda, vestigingsmanager van bso-i Ziezo. Jolanda vroeg mij of ik niet wilde blijven werken bij Bink. Vast op een bso-intensief werken naast je studie is eigenlijk niet haalbaar. Om kinderen stabiliteit en veiligheid te bieden, moet je minimaal drie dagen per week beschikbaar zijn. Dat kun je als student niet.

Lekker flexibel

Ik ben gaan werken via de invalpoule, dat is perfect te combineren met je studie. Je kunt werken wanneer het jou uitkomt. Meer uren draaien in de vakanties en juist minder in de tentamenperiode. In juni 2022 ben ik afgestudeerd en had ik mijn handen vrij. Toevallig kwam er op dat moment een vacature vrij op bso-i Ziezo. Jolanda wist mij weer te vinden, haha! Ik vond het wel een lastige keuze om te maken. De kinderen op een bso-i hebben juist behoefte aan vastigheid en dat kan ik niet bieden. Ik wil graag verder studeren en als vaste kracht werken is geen optie. Toch heb ik besloten om de uitdaging wel aan te gaan, want ik kon in ieder geval bijna een jaar op de groep werken. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad!

Wat brengt de toekomst?

Het is mijn droom om bij de recherche te werken. De politie is de opleiding op dit moment aan het vernieuwen, dus ik kan mij nog niet inschrijven voor de master. Wat ga je dan doen in een tussenjaar: werken of reizen? Ik besloot om het allebei te doen. Ik wil graag reizen, maar waarheen weet ik nog niet. Ik ga op avontuur!

Op zoek naar een uitdagende stage?

Stagelopen in de kinderopvang is leuk én leerzaam! Je draagt bij aan de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en leert tegelijkertijd vaardigheden die van pas komen in je verdere loopbaan. In de kinderopvang is volop ruimte om te groeien en je te ontwikkelen. 

Ik wil stagelopen bij Bink
Op zoek naar een uitdagende stage?
counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen