Daarom werk ik bij Bink!

Bart - pedagogisch medewerker peuterspeelzaal en bso-intensief

Bart begon bij Bink in de invalpoule, maar is nu alweer een jaar het vaste gezicht bij bso-intensief* Binkies en Ziezo in Hilversum. Hij vindt het betekenisvol en dankbaar werk.

*Een bso-intensief (bso-i) is voor buitenschoolse opvang die aangesloten is op het speciaal basisonderwijs. 

"Er komen twee broertjes bij mij op de groep waar ik direct een klik mee had. Voorheen gingen ze niet graag naar de opvang. Nu komen ze iedere keer met veel plezier. Ze vragen zelfs thuis wanneer ze weer naar de bso mogen. Daar doe ik het voor! "

Combinatiebaan

Bart combineert zijn werk op de bso-i met peuteropvang. Hij werkt twee ochtenden op peuterspeelzaal Ribbelhoek. Via de Bink Academie volgt Bart een opleiding voor- en vroegschoolse educatie (VVE). “Ik vind het leuk om deze werksoorten met elkaar te combineren. Het is ook financieel aantrekkelijker, want nu heb ik een aanstelling van 30 uur per week. Het is fijn dat er binnen Bink genoeg mogelijkheden zijn om je contract uit te breiden.” 

Werken bij Bink

“Toen ik bij Bink solliciteerde kreeg ik een warm onthaal. Ik vind het een fijne werkgever zonder winstoogmerk. Het is een grote organisatie, maar toch het voelt heel persoonlijk. Het contact met mijn vestigingsmanager, maar ook met anderen in de organisatie, is gelijkwaardig."

{caption}

"Bij Bink is iedereen in de basis mens, ongeacht je functie. Daar voel ik me bij thuis."

Intensief contact 

Als Bart aan de pabo begint is hij van plan om leerkracht van groep 8 te worden. Tijdens zijn studie komt hij erachter dat hij werken op een opvang veel leuker vindt. Vooral de bso-intensief sluit goed bij hem aan: “omdat de groepen kleiner zijn dan op een reguliere bso, kun je het contact met zowel kinderen als ouders verdiepen. Er is meer tijd voor de overdracht met ouders en je weet wat er thuis speelt. Zo kun je daar beter rekening mee houden in de begeleiding van een kind.” 

"Op de bso-intensief bouw je echt een bijzondere band met de kinderen op. Ik vind dit heel waardevol."

Hoe ziet je werkdag eruit?  

“Meestal ga ik op de fiets naar mijn werk en met slecht weer pak ik de trein. Gelukkig liggen de vestigingen waar ik werk op loopafstand van een NS-station. Ik zorg ervoor dat ik op tijd aanwezig ben, zodat ik goed voorbereid aan de dag kan beginnen. Een dag in de week begin ik eerder om bijvoorbeeld een observatieverslag voor te bereiden of administratie in orde te maken. Hier heb ik meer taakuren voor dan op een reguliere bso. En dat is ook nodig! 

De samenstelling van de groep heeft veel invloed op de groepsdynamiek. Daarom wil ik graag van tevoren weten wie er die dag zijn. Ook check ik de sfeer op school, want dit nemen kinderen vaak met zich mee. Daarnaast hebben we veel contact met de leerkrachten. Op basis hiervan maak ik een plan voor de invulling van de middag. De leeftijd op de groep varieert nu van vier tot tien jaar. Dit betekent dat je de groep moet splitsen, zodat de activiteiten aansluiten bij de verschillende leeftijden. 

De grootste uitdaging op de bso-i is dat je altijd met twee begeleiders moet zijn. Er zijn regelmatig situaties waar je in moet springen. Dan is het fijn om een andere volwassene in de buurt te hebben die de rest van de groep opvangt. Om escalaties te voorkomen houd ik er rekening mee dat sommige kinderen niet te lang samenspelen. Zelfs dan moet je continue in de gaten blijven houden of het goed gaat.  

Op de bso-intensief hebben kinderen nog meer behoefte aan duidelijkheid en structuur. Bij binnenkomst maak ik duidelijke gedragsafspraken met de kinderen. Aan het einde van de dag bespreek ik dan met de kinderen lukt of het gelukt is om zich aan de afspraken te houden.  

"Ik vind het subliem als het mij lukt om een groepsgevoel te vormen, bijvoorbeeld tijdens een sportactiviteit. Daar krijg ik energie van!"

Wil jij de collega van Bart worden?

Wil jij de collega van Bart worden?

Dat kan! Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker die 22 uur per week beschikbaar is voor bso-i Ziezo in Hilversum.  

Bekijk vacature
counter
29 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
77 Vestigingen