hero title

De maand december is altijd gezellig, maar ook een drukke maand. De ene feestdag volgt de andere in rap tempo op. Kinderen krijgen veel prikkels en worden vaak wat drukker. Ze zijn gespannen of raken snel enthousiast. Het is ook een maand met veel magie. En daar komt ook de kerstvakantie nog bij. Hoe kom jij als pedagogisch medewerker fijn de decembermaand door? En hoe haal je er al het leuks uit wat erin zit? In deze blog geven we je vijf tips voor een geweldige feestmaand bij Bink!

Moeilijke vragen?!

Er zijn best wat spannende verhalen die we in december aan kinderen vertellen. Kinderen ontwikkelen het magisch denken rond de 3 jaar oud. Hierbij lopen de werkelijkheid en fantasie door elkaar. Kinderen kunnen best lastige vragen gaan stellen zoals: Hoe kan het dat Amerigo over het dak kan lopen? Waarom vliegt de Kerstman? Ga met het kind in gesprek als hij of zij vragen stelt. Wat denken zij zelf hoe dat kan? Stem bij twijfel af met de ouders wat je wel en niet kunt vertellen. Zo kunnen jij en de kinderen samen genieten van de magie van de decembermaand.

Leven in het hier en nu

Natuurlijk is plannen soms nodig, maar juist kinderen kunnen ons leren hoe we in het hier en nu kunnen leven. We proberen daarom altijd zoveel mogelijk rust na te streven op de groepen. Dat doen we door kinderen zo min mogelijk prikkels te geven en hun zo een kalme en fijne omgeving te bieden. Ook rondom de feestmaanden proberen we deze lijn te volgen. Wil je iets leuks organiseren wat hierin past? Denk dan eens aan pietenyoga, mindfulness, kinderboeken die ze rustig kunnen lezen, praatplaten over Sinterklaas en verven of kleien. Ook fijn voor jouw eigen zen!

Maand van talenten en creativiteit

December is bij uitstek dé maand waar je ook creativiteit en talent kunt inzetten. Er is veel ruimte voor activiteiten en knutselwerkjes die aansluiten op de feestdagen. Ook ouders en kinderen maak je hier blij mee. Het is ook leuk om nieuwe soorten activiteiten te proberen. Probeer bijvoorbeeld eens een hobby van een collega uit op de vestiging. En wie weet ontdek je een nieuw talent van jezelf, of je collega!

{caption}

Activiteiteninspiratie

We hebben speciaal voor onze medewerkers een portaal waarbij we leuke, ontwikkelgerichte activiteiten voor kinderen van alle leeftijden verzamelen. Hieruit kun je altijd inspiratie halen voor op de groep. Voor tijdens de sinterklaasweek staat pietengym ter inspiratie op het programma. Deze pietengym hebben onze buurtsportcoaches gemaakt. Leuk voor kinderen tot 3 jaar!

Teambuilding

Als laatste is de feestmaand niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jou als pedagogisch medewerker. Maak er een mooie maand van met je team! Doe iets leuks samen, maak een kerstfoto, geef elkaar bedankjes... En natuurlijk krijg je ook van Bink de beste wensen!

Ook zin om magische avonturen te beleven?

Werken bij Bink betekent veel plezier, ontwikkelmogelijkheden en gezelligheid. Ben je benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Lees dan door over wat Bink zo bijzonder maakt.

Waarom Bink
counter
27 Jaar bestaan
counter
841 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
79 Vestigingen