hero title

Werken in de kinderopvang is geen kinderspel. Het is uitdagend werk waar we dagelijks het beste uit onszelf en uit de kinderen willen halen. Wil jij met passie aan het werk, met en voor kinderen en hun ouders? Of je nou juist graag de verbinding legt of activiteiten organiseert, het past allemaal bij Bink. Lees hieronder snel door hoe je voldoet aan de kwaliteitseis om te werken in de kinderopvang.

Op zoek naar uitdaging

Wij worden blij van mensen die graag in de kinderopvang willen komen werken. We heten deze mensen meer dan welkom! De kinderopvang is een ontzettend mooie sector om in te werken. Met jouw werk als pedagogisch medewerker draag je direct bij aan de ontwikkeling van kinderen en dus aan de samenleving.

Voldoe jij aan de kwaliteitseis kinderopvang?

Om als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal te mogen werken, moeten we kijken of je aan de kwaliteit voldoet. Daarom zijn bepaalde opleidingen vastgesteld als kwalitatieve opleidingen voor de kinderopvang. Over het algemeen geldt dat je met een afgeronde beroepsopleiding richting pedagogisch medewerker, of met het diploma van een studie Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of Pabo aan de slag kunt.

Wil je nog je opleiding gaan doen om in de kinderopvang te kunnen werken? Kijk op deze website naar de mogelijkheden.

MBO

Met een mbo-diploma kom je zeker in aanmerking voor werken in de kinderopvang. Er zijn twee speciale opleidingen gericht op de kinderopvang:
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4

Deze specifieke opleidingen leren studenten het verzorgen van kinderen, opgaan met opvoedvraagstukken en hoe de ontwikkeling van kinderen kan worden gestimuleerd. Naast deze specifieke opleidingen kun je ook met het diploma Onderwijsassistent in de kinderopvang werken. En met een mbo-opleiding Sport en Bewegen mag je in de buitenschoolse opvang werken. Voor de bso kun je, naast deze diploma’s, ook met andere diploma's aan de slag. Je diploma moet in elk geval gericht zijn op pedagogiek en de ontwikkeling van kinderen. Maar wist je dat je ook met sport-, kunst- of docentenopleidingen aan de slag kunt op de bso? 

HBO

Je kunt bij ons sowieso aan de slag als je een diploma hebt behaald in Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of als je de Pabo hebt afgerond. Maar met ook bijna alle sport- en kunstzinnige opleidingen kun je aan het werk op onze vestigingen voor buitenschoolse opvang!

Ben je nog student? Ook jij kan aan het werk als pedagogisch medewerker. Dit kan op de bso met 50% van je studiepunten, en op het kdv met 75% van je studiepunten. Op alle hbo-opleidingen in de lijst onder aan deze blog geldt dat je voorafgaande aan het laatste jaar van je opleiding kunt starten als pedagogisch medewerker. Je moet dan een bewijs van je studiepunten, of een overgangsbewijs naar het derde of vierde jaar inleveren bij ons. Er is dus genoeg reden om je studietijd aan te vullen met avontuur in de kinderopvang!

Jouw diploma geldig?

Ben je benieuwd of jouw diploma of opleiding geldig is om te werken met kinderen in de kinderopvang? Bekijk of jouw diploma geldig is, of met hoeveel studiepunten je aan de slag kunt. 

We hebben eerder al een blog geschreven over alle geldige opleidingen volgens de nieuwe cao. Benieuwd welke opleidingen jou toegang geven tot werk in de kinderopvang? Bekijk onze blog: hier.

Solliciteren bij Bink

Solliciteren bij Bink

Heb je de diplomacheck gedaan en kwalificeert jouw diploma? Wat fijn! Maak je interesse voor het werken bij Bink kenbaar door te solliciteren op één van onze vacatures!

Bekijk vacatures
counter
29 Jaar bestaan
counter
910 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
77 Vestigingen