hero title

Werken in de kinderopvang is geen kinderspel. Het is uitdagend werk waar je we dagelijks het beste uit onszelf en uit de kinderen willen halen. Wil jij met passie aan het werk, met en voor kinderen en hun ouders? Of je nou juist graag de verbinding legt of activiteiten organiseert, het past allemaal bij Bink. Lees hieronder snel door hoe je voldoet aan de kwaliteitseis om te werken in de kinderopvang.

Op zoek naar uitdaging

Wij worden blij van mensen die graag in de kinderopvang willen komen werken. We heten deze mensen meer dan welkom! De kinderopvang is een ontzettend mooie sector om in te werken. Met jouw werk als pedagogisch medewerker draag je direct bij aan de ontwikkeling van kinderen en dus aan de samenleving.

Voldoe jij aan de kwaliteitseis kinderopvang?

Om als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal te mogen werken, moeten we kijken of je aan de kwaliteit voldoet. Daarom zijn bepaalde opleidingen vastgesteld als kwalitatieve opleidingen voor de kinderopvang. Over het algemeen geldt dat je met een afgeronde beroepsopleiding richting pedagogisch medewerker, of met het diploma van een studie Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of Pabo aan de slag kunt.

MBO

Met een mbo-diploma kom je zeker in aanmerking voor werken in de kinderopvang. Er zijn twee speciale opleidingen gericht op de kinderopvang:
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4

Deze specifieke opleidingen leren studenten het verzorgen van kinderen, opgaan met opvoedvraagstukken en hoe de ontwikkeling van kinderen kan worden gestimuleerd.
Naast deze specifieke opleidingen kun je ook met het diploma Onderwijsassistent in de kinderopvang werken. En met een mbo-opleiding Sport en Bewegen mag je in de buitenschoolse opvang werken.

Wil je een opleiding gaan doen om in de kinderopvang te kunnen werken? Kijk op deze website naar de mogelijkheden.

HBO

Je kunt bij ons sowieso aan de slag als je een diploma hebt behaald in Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of als je de Pabo hebt afgerond. Maar met ook bijna alle sport- en kunstzinnige opleidingen kun je aan het werk op onze vestigingen voor buitenschoolse opvang!

Ben je nog student? Misschien wil je al wel starten met ervaring opdoen door een uitdagende bijbaan. Dat kan! Wanneer je een opleiding volgt die kwalificeert voor de kinderopvang én je voldoende studiepunten hebt behaald. Je moet ons dan kunnen laten zien (schriftelijk) dat je minimaal 75% van je studiepunten hebt behaald. Dit kun je aantonen door een bewijs van je studiepunten of het bewijs van toelating tot het laatste jaar van je studie.

Jouw diploma geldig?

Ben je benieuwd of jouw diploma of opleiding geldig is om te werken met kinderen in de kinderopvang? Bekijk of jouw diploma geldig is, of met hoeveel studiepunten je aan de slag kunt. Vul de test in, klik op de button.

We hebben eerder al een blog geschreven over alle geldige opleidingen volgens de nieuwe cao. Benieuwd welke opleidingen jou toegang geven tot werk in de kinderopvang? Bekijk onze blog: hier.

Solliciteren bij Bink

Heb je de diplomacheck gedaan en kwalificeert jouw diploma? Wat fijn!
We zouden het leuk vinden als je jouw interesse in werken bij Bink kenbaar maakt door te solliciteren op één van onze vacatures of door een open sollicitatie te sturen. 

counter
27 Jaar bestaan
counter
841 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
79 Vestigingen