hero title

Vind jij het leuk om anderen te helpen zich te ontwikkelen en jouw tips over het vak te delen? En wil je bijdragen aan de toekomst van Bink en de toekomst van jouw team? We willen als kinderopvang samen groeien met plezier. Hoe leuk is het als net startende pm’ers door een andere enthousiaste en gemotiveerde pm’er worden gecoacht? In deze blog delen we vijf redenen waarom jij werkbegeleider zou moeten worden.

Extra taken op de vestiging

Als werkbegeleider help je nieuwe collega’s die via een BBL- of BOL-traject instromen om hun plek te vinden op de vestiging en te groeien in hun rol als pedagogisch medewerker. Daarna blijft deze nieuwe collega op de vestiging werken. Iets voor jou?

Vijf redenen om werkbegeleider te worden

  1. Je leert je eigen competenties kennen. Als werkbegeleider word je geholpen in het traject om werkbegeleider te worden. Zo krijg je een map met allerlei tools waardoor je leert om anderen te begeleiden. Ook kan je testen maken om je competenties in kaart te brengen en bijvoorbeeld jouw leerstijlen te testen. Zo ken je jezelf beter en kan je een ander ook goed helpen en bijstaan.
  2. Je helpt studenten groeien in het vak! Daarbij zijn BBL’ers extra gemotiveerd om te leren. Dat maakt het extra leuk om hen te begeleiden en te helpen groeien tot de beste pedagogisch medewerker. Je begeleidt op de vestiging. Je helpt iemand door zijn starttijd heen en kijkt mee als er vragen zijn. Je examineert niet, dat is de taak van onze praktijkopleiders. Doordat de nieuwe pm’er ook voor de lange termijn bij het team hoort, weet je dat je bouwt aan een hecht en gezellig team.
  3. Je bent in gesprek met een nieuwe collega! De opzet van BBL-trajecten is dat de nieuwe collega ook blijft werken bij Bink, het liefste op dezelfde vestiging waar het leertraject plaatsvindt. Daarom blijven jullie ook op de lange termijn collega’s. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel praktisch omdat je weet met wie je in de toekomst werkt en wat diegene moet leren.
  4. Je draagt bij aan de groei van jouw team. Als pedagogisch medewerker vind je het fijn om kinderen te helpen bij hun groei in de wereld. Maar als werkbegeleider kan je dit ook inzetten voor nieuwe collega’s in de dop.
  5. Je geeft jouw kennis en kunde als ervaren PM door. Ook jij kent Bink inmiddels goed en je kunt collega wegwijs maken binnen Bink. Leuk voor jou en leuk voor de nieuwe medewerker! En andersom: Je blijft zelf goed op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijs en in het vak. Studenten brengen door hun opdrachten ook kennis en bewustwording op jou over!

"“Ik ben blij om als werkbegeleider aan de gang te gaan. Ik weet hoe fijn het is om begeleiding te krijgen als je net start.”"

- Julie, pedagogisch medewerker (en net startend als werkbegeleider)

Interesse?

Wanneer je interesse hebt om werkbegeleider te worden, kan je dit aangeven bij jouw vestigingsmanager of praktijkopleider. Er zijn meerdere momenten per jaar wanneer BOL en BBL-studenten instromen.

Ben jij nog geen pm’er bij Bink, maar ben je wel geïnteresseerd hoe je dat kan worden? Kijk eens bij onze vacatures.

counter
30 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
76 Vestigingen