hero title

Kinderen zijn beweeglijk en hebben veel energie. Kinderen kunnen leren door beweging. Daarbij is sporten gezond voor hun lichaam en breinontwikkeling. We zetten daarom extra in op sport en spel op de bso. Benieuwd hoe we dit praktisch vormgeven? Lees dan snel verder.

Sportleiders

Wij vinden het belangrijk om te sporten. Na schooltijd kunnen kinderen op de bso hun energie kwijt en zelf vorm geven aan hun middag. We bieden verschillende stimulerende activiteiten aan. Zo vinden we het leuk om op zoek te gaan naar sportieve trends die aansluiten op de belevingswereld van kinderen.

Bso's bieden daarom elke dag volop activiteiten. We doen veel aan sport, spel en beweging. Elke dag: in de gymzaal of juist in de buitenlucht. Dit doen we onder begeleiding van gediplomeerde sportleiders.

Wil je weten wat sportleiders doen?

Lees het interview met sportleider Danny.

Sportcarrousel

Sportleiders kunnen vaak zelf lesvoorbereidingen treffen en een sport & spelprogramma voor de kinderen opstellen. De input van kinderen is daarvoor natuurlijk helemaal welkom! Wat willen zij graag doen? Wat vinden ze leuk? Ook de sportleider zelf heeft invloed op het programma. Waar liggen zijn of haar talenten? Welke sporten vind hij of zij leuk om te spelen? Uiteindelijk worden dit sportlessen en soms wordt er zelfs een sportcarrousel georganiseerd. Zo kan je denken aan hockey, voetbal, maar ook dansles of juist freerunning!

{caption}

Sport-bso’s

In Soest en Hilversum hebben we ook speciale sport-bso’s: bso Sportpaleis en bso Sportkids. De speciale sport-bso’s zijn er voor kinderen van 7,5 jaar en ouder. Op deze bso’s ligt het accent op sport, spel en bewegen. In de buitenlucht of juist binnen. Ook wordt er aansluiting gezocht met lokale sportverenigingen.

Meer weten?

Meer weten?

We zijn altijd op zoek naar natuurtalenten die het leuk vinden om met hun kennis of sportieve achtergrond aan de slag te gaan op één van onze bso’s!

Vacatures
counter
27 Jaar bestaan
counter
841 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
79 Vestigingen