hero title

“Doen! Duik erin en ga erin mee!” dat is de overtuigende tip aan nieuwe collega’s van Natasja, BBL-er bij Bink, 48 jaar. Voor deze blog interviewden we Natasja en haar BBL-klasgenoot Aimée (27 jaar) over onze spiksplinternieuwe onboarding app.

‘We’ in plaats van ‘ze’

“Ik was er wel verrast over dat er zo’n onboarding app bestond” zegt Aimée, “ik was gelijk enthousiast. Het heeft me echt geholpen om een beeld te krijgen van Bink. Bij een BBL-traject zit er zit best tijd tussen aanname en start. Deze app maakt het mogelijk om alvast betrokken te zijn bij de organisatie. Je hebt dan echt een voorsprong voordat je je eerste dag hebt. Je weet een beetje hoe het algemeen gaat en wat de kern is van Bink. Voor mij is de kinderopvang helemaal nieuw.”

{caption}

“Voor mij is de branche ook nieuw. De overbrugging van start en aanname is inderdaad lang, maar door de app ebt de aandacht voor je nieuwe werk niet weg. Ik vond het echt een cadeautje dat ik me vast kon inlezen en mocht ‘spieken’ in de benodigde systemen om me goed voor te bereiden voor het werk op de groep. Ik voelde me heel welkom, omdat je gelijk vertrouwen krijgt van de organisatie en er gelijk bij hoort” aldus Natasja. Ze voegt daar nog een mooi voorbeeld aan toe: “Als je bijvoorbeeld over Facebook scrollt, dan voel je nu nog meer betrokkenheid bij wat Bink is en doet. Dan wordt het ‘we’ in plaats van ‘ze’. De app stimuleert dus de trots-factor op de organisatie!

Van welkomstwoord tot tattoo-teenslipper-kauwgom-quiz

Beiden zijn te spreken over de manier waarop de informatie aangeboden wordt. De app is informatief, enthousiasmerend, luchtig, interactief en afwisselend. “Ja, een fijne toon en ook verwelkomend. Het doet dus ook echt iets met je energie.” zegt Natasja. Onderdelen die het meest zijn blijven hangen zijn toch wel het welkomstwoord van Monique Wittebol. Natasja: ”Het is fijn gelijk een gezicht te hebben bij de naam van de directeur en voelt je heel welkom.” Ook de tattoo-teenslippers-kauwgomquiz en het positieve Binklied haalden de top 3!

"De app is goede afspiegeling van hoe het echt is. Hoe Bink is. Een positieve organisatie waar ik me heel welkom voel!"

- Aimée

De app versus het echte Bink-leven

We hebben natuurlijk geprobeerd de sfeer van Bink te vangen in een app. We zijn blij dat dat dus wel gelukt lijkt. Aimée: “De app is een goede afspiegeling van hoe het echt is. Hoe Bink is: een positieve organisatie. Mijn verwachting van Bink wordt dan ook echt waargemaakt. Ik voelde me welkom na een dagje meelopen, in de gesprekken met Bink, door het welkomstwoordje van de directeur én tijdens de eerste kennismaking op de vestiging!”

Handig, handig!

Je krijgt een jaar lang toegang tot de onboarding app. Natasja: “Ja fijn. Ik haal steeds weer informatie van de app. Ik vind het bijvoorbeeld prettig dat ik weet op welke sites ik kan gaan kijken en wat ik nodig heb aan informatie. Ik verdiep me graag goed en grondig. Ik wil de protocollen en regels van de organisatie goed weten, want ik voel me enorm verantwoordelijk voor de kinderen. Een beetje een moederinstinct denk ik. Regeltjes geven me houvast. Ik vind het trouwens ook goed dat je wordt geattendeerd op wat mogelijkheid is, qua zorgverzekering, rijvaardigheid en scholing etc. Dat hoort ook allemaal bij je werk.”

“In het begin heb ik vaker de app als naslagwerk erbij gepakt om dingen terug te zoeken als ik me afvroeg ‘hoe zat het ook alweer?’. Dingen die ik makkelijk wilde terugvinden heb ik favoriet gemaakt. Ook die ‘veel gestelde vragen’ vond ik handig, zoals ‘Wat is ‘Quebble’ en ‘Q-link’?” vertelt Aimée. “Dat je per mail een bericht krijgt wanneer er weer nieuwe hoofdstukken vrijgegeven waren vond ik ook een goed werken. Dat houd je nieuwsgierig!”

Conclusie: een must read!

Aimée en Natasja bevelen nieuwe collega’s de app zeker aan. Beiden zeggen dat de app bijdraagt aan het meedoen binnen Bink. “Het is voor mij vanzelfsprekend om je te verdiepen in je werk. Dit hoort erbij en het levert je ook echt wat op.” aldus Natasja. Aimée: “Ja, ik ga er eigenlijk ook wel van uit dat iedereen het wel doorloopt, het is heel informatief en op een leuke manier overgebracht! Volg dus vooral de app!” Hier sluiten wij ons natuurlijk helemaal bij aan

Bedankt Natasja en Aimée, veel plezier bij Bink en succes met jullie opleiding!

Wil jij ook wel aan de slag bij Bink?

Wil jij ook wel aan de slag bij Bink?

Bekijk dan onze vacatureoverzicht en reageer. Wie weet log jij dan ook wel snel in op onze onboarding app!

Vacatures
counter
29 Jaar bestaan
counter
822 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
77 Vestigingen