hero title

Het sneeuwt! De wereld buiten is nu magisch mooi, en natuurlijk lekker koud. Sneeuw biedt ontzettend veel mogelijkheden voor activiteiten met kinderen. Wat kun je als pedagogisch medewerker voor moois maken en doen met de kinderen op de vestiging? We verzamelden speciaal voor jullie de leukste ideeën.

Leuke ideeën om te doen als pedagogisch medewerker

Beeldhouwen in de sneeuw

Iedereen kent ondertussen de sneeuwpop Olaf van Frozen wel. Natuurlijk kun je met deze fantastische sneeuw kiezen om een sneeuwpop te bouwen. Maar wat dacht je ervan om echt te beeldhouwen? Maak grote blokken van sneeuw, en laat die buiten een dag uitharden door de vroor. Deze blokken kun je de volgende dag echt gaan beeldhouwen. Misschien vind je  het wel leuk om een olifant te maken, of een kasteel. Alles is mogelijk!

Samen winterse liedjes zingen

Er zijn talloze liedjes die je samen kunt zingen, lekker knus binnen voor de verwarming of in een kring. Denk bijvoorbeeld eens aan het liedje: “Het is winter, bibber, bibber”! Of wat dacht je van “Sneeuwklokjes”. Helemaal leuk als je naast de gezongen liedjes ook een mooi kunstwerkje kunt maken. Zo activeer je verschillende ontwikkelgebieden van kinderen.

{caption}

Vogelvoerrolletjes maken

Vogeltjes kunnen wel wat extra liefde gebruiken in de kou. Zoek samen met de kinderen eens op welke vogels er in de tuin van de vestiging zijn. Pak wat wc-rolletjes. Rol deze rolletjes over een bord met daarop uitgestreken pindakaas. Daarna kun je dit wc-rolletje door een bord met vogelzaad rollen. Even laten drogen in de koelkast, een touwtje door het rolletje halen en voilà! Je kunt deze rolletjes in de tuin hangen voor het raam, zodat je met de kinderen de etende vogeltjes kunt tellen.

Ijzige kunst

Natuurlijke materialen zijn volop vindbaar, ook in de winter. Voor deze activiteit gaan we op zoek naar mooie natuurlijke materialen. We gaan ze gebruiken voor onze ijzige kunst! Zoek takjes, besjes, blaadjes, steentjes of dennenappels. Leg deze natuurlijke materialen in een bakje en schenk er water bij. Dit laat je vervolgens bevriezen. Laat het een nachtje buiten staan of maak gebruik van de diepvries. Is het goed bevroren? Zet dan je kunstwerk neer op een plek waar je het samen goed kunt bewonderen. Let op: het kan dus wel gaan smelten.

Deze activiteit staat in DoenKids uitgebreid beschreven.

Een winterdans maken

In de winter is er van alles aan de hand. Denk aan dwarrelende sneeuwvlokjes, rollende sneeuwballen en glijdende schaatsen. Met een vrolijke winterdans kun je dit allemaal nadoen! Ga met de kinderen op de grond in de kring zitten. Praat met ze over de winter. Wat hoort er allemaal bij de winter en welke bewegingen horen daarbij? Dans als een sneeuwvlok, een sneeuwbal, een slee of doe alsof je schaatst. Laat een kind de bewegingen voordoen en de rest van de groep volgen. Wissel af. Veel dansplezier!

Ook deze activiteit staat in DoenKids uitgebreid beschreven.

{caption}
Hoe is het om te werken op het kinderdagverblijf?

Hoe is het om te werken op het kinderdagverblijf?

Ben jij benieuwd hoe het is om op het kinderdagverblijf te werken? Lees het verhaal van Aniesa!

Aniesa's verhaal
counter
29 Jaar bestaan
counter
910 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
77 Vestigingen