hero title

Om een beeld te geven van het werken bij Bink én de mensen van Bink, delen we graag enkele persoonlijke verhalen van onze medewerkers. Deze keer stellen we graag Elisabeth aan jullie voor.

“Ik ben Elisabeth Griep, 54 jaar, en heb een achtergrond in de ontwikkelingspsychologie en pedagogiek. Ik werk twee dagen als pedagogisch medewerker voor de International Daycare, heb zes uur in de week voor mijn taken als coördinator International Daycare en daarnaast ben ik Bink-breed actief als vertaler Nederlands-Engels.

Ik verzorg alle oudercommunicatie voor de internationale gemeenschap, waaronder het schrijven/vertalen van vestigingsnieuwsbrieven, ik voer gesprekken met ouders, geef rondleidingen, begeleid plaatsingen en beantwoord alle mogelijke vragen. De afgelopen tijd waren dat natuurlijk voornamelijk coronavragen. Zeg maar alles wat in het Engels is op de vestiging, doe ik."

Internationale ouders komen dus vaak in contact met jou?

“Ja, die kans is groot! Mijn start bij Bink maakte ik bij de afdeling Klantadvies. Er meldden zich steeds meer internationale klanten en daarmee steeg ook de vraag naar internationale opvang. Ik ben voornamelijk aangenomen door mijn talenachtergrond en customer service-kwaliteiten. Als je expat bent is alles nieuw; een nieuw land, nieuwe taal, nieuwe systemen, ander onderwijs, zorgsystemen, vaak twee drukke banen, nieuw huis etc. 

{caption}

Ik nam ouders dan graag bij de hand om ze wegwijs te maken in onze gemeenten en in de kinderopvang. Dat vond ik fijn om te doen, je kunt echt iets betekenen voor deze gezinnen.’ Zelf heeft Elisabeth dus ook een hele internationale (expat) achtergrond. ‘Met deze ervaring op zak, kan ik me dus goed inleven in ouders van buiten Nederland. Er is daardoor altijd meteen een klik en gevoel van ‘coming home’."

Een internationaal thuisgevoel bij Bink dus, dat klinkt goed!

“Inderdaad! Internationale ouders hebben hoge verwachtingen ten aanzien van de kinderopvang. Hun kinderen komen veel en vaak en daarom is de samenwerking nog intenser. We voeden echt samen op. Het is natuurlijk belangrijk dat ouders erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen zich bij ons veilig voelen en veilig zijn. Pas dan is er ruimte voor ontwikkeling. Ik ben blij dat Bink zo’n hoge kwaliteit nastreeft en het daadwerkelijk ook kan bieden. Ik kan met een gerust hart het verhaal van Bink overbrengen naar ouders. Door mijn eerdere baan bij Klantadvies heb ik brede kennis over Bink plus nu de ervaring op de vestiging. Ik vind Bink een heel solide, goed doordachte stichting. Ik ervaar nu in de praktijk hoe sterk ons programma is en hoog het niveau is van de medewerkers. Mijn team collega’s is zeer professioneel en er heerst een goede sfeer op de vestiging. In het werk staan de kinderen echt centraal. Internationals nemen dat heel serieus."

"Samen groeien met plezier is waar voor iedereen!"

Wat maakte dat je bij Bink bent komen werken?

“Klantenservice sprak me aan door de combinatie van kinderopvang en iets internationaals. Ook het werken voor een maatschappelijke stichting was voor mij belangrijk. Een organisatie met een sterke pedagogische én maatschappelijke visie, waarin alles ten goede komt aan de kinderen. Dat past bij mij!”

Dat klinkt als een gepast jasje inderdaad. Hoe bevalt je het werken nu je ook op een vestiging werkt?

"Ik geniet van wat ik doe. Helemaal nu ik de overstap heb gemaakt naar International Daycare. De samenwerking met mijn leidinggevende geeft me veel vertrouwen en ik waardeer het sparren met haar enorm. Ik kan mijn eigen ding doen en mezelf ontwikkelen. Het werken gaat eigenlijk vanzelf, omdat het zo bij me past. 

{caption}

De kinderen maken me zo blij. Gewoon om hoe ze zijn, hoe ze bijvoorbeeld vertrouwd met je zijn, doordat ze spontaan een knuffel aan je geven. En daarnaast haal ik heel veel voldoening uit de waardering van ouders en mijn collega’s. Iedereen op mijn vestiging, maar ook binnen andere afdelingen van Bink, is zo gedreven en neemt zijn/haar werk serieus. En we hebben het ook heel leuk met elkaar. Een combinatie van professioneel en een ontspannen sfeer, dat is het voor mij. “Ik ben dagelijks in contact met heel diverse mensen, maar het zijn allemaal professionals die hun werk serieus nemen."

Je hebt in je carrière bij Bink dus al verschillende stappen gezet. Kansen genoeg?

“Ik ben zelf divers en ik kan veel van mezelf kwijt. Die afwisseling en uitdaging heb ik ook nodig. Ik ben van mening dat je kansen zelf kunt creëren. Je moet laten zien wat je kunt, wat je wilt en er dan voor gaan. Bij Bink is zeker een basis voor eigen initiatief, maar het komt niet zomaar naar je toe. Wanneer je je laat horen, dan zijn er zeker kansen. Zo was er de vraag naar International Daycare en die heb ik kunnen omzetten naar een kans voor Bink. Zo zie je maar wat mogelijk is!”

"Bink is een hele diepe en rijke vijver."

Zou je het anderen aanraden om bij Bink te komen werken?

“Jazeker, ik merk dat ik trots ben op Bink, omdat iedereen zich inzet voor de kinderen. Heel cliché misschien, maar ik heb het echt overal ervaren. Mensen gaan ervoor en niemand doet half-half. Bij Bink kom je in een professionele, brede organisatie met veel kennis en ervaring, waarin je zeker je talenten kunt gebruiken.

Bink geeft ook veel terug als stichting, dat is altijd een onderdeel van alles wat we doen. Juist ook in deze coronatijd staat de menselijke kant voorop. We zijn er echt voor iedereen en dat aspect vind ik heel aantrekkelijk. We denken met kinderen en gezinnen mee of het nu gaat om extra steun of passende opvang. We doen goed en zijn goed voor de maatschappij. Dat vind ik een heel goede reden om bij Bink te komen.

Bij Bink werken we hard en willen we het graag goed doen voor de kinderen. Tegelijkertijd zijn we wel menselijk. Daar bedoel ik mee, niet stijf en te serieus, maar vrolijk, menselijk en vriendelijk. We hebben plezier en lol, omdat de kinderen ons luchtig houden. Zo blijft de sfeer ontspannen. Samen groeien is dus waar voor iedereen!”

Een betere afsluiting van dit interview kunnen we ons niet bedenken. Dank je wel voor het delen van je verhaal Elisabeth, keep up the good work!

Lees ook de verhalen van Ellen-Jane, Aiko, Sherida, Max en andere collega's!

Lees ook de verhalen van Ellen-Jane, Aiko, Sherida, Max en andere collega's!

Kom jij binnenkort ons team versterken?

Collega's aan het woord
counter
29 Jaar bestaan
counter
910 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
77 Vestigingen