hero title

Jippie, we mogen weer! Na een lange periode van thuiszitten voor zowel de kinderen en de medewerkers van de vestigingen kon de kinderopvang eindelijk weer open. Afgelopen maandag 11 mei verwelkomden al  onze vestigingen in Hilversum, Soest, Soesterberg en Huis ter Heide de kinderen terug op het nest. Hoe dat ging? Dat lees je in deze blog.

Puzzel

Tijdens de afgelopen acht weken heeft Bink een groot deel van haar deuren moeten sluiten. Door de coronacrisis kon de reguliere kinderopvang niet doorgaan. Wel boden we noodopvang aan kinderen van ouders in vitale beroepen. En dat doen we nu nog steeds.

Voordat de deuren van de kinderopvang weer konden openen, viel er nog veel te puzzelen voor alle vestigingsmanagers. Denk aan planning van de kinderen die zouden komen, wisselende schoolroosters, logistieke uitdagingen om de kinderen veilig op te kunnen vangen. De NOS kwam vorige week langs bij Bink om verslag te leggen van de werkzaamheden voor de heropening. “Als we het samen doen, gaat het ons lukken”, zei vestigingsmanager Lous Geserick van bso Mirakel. Naast reguliere opvang blijft Bink de komende tijd nog noodopvang bieden, ook aan niet Bink-kinderen, dus dat maakt de puzzel extra lastig. Maar vooropstaat dat alle medewerkers ernaar uitkijken om de kinderen weer te zien!

Bekijk het NOS-fragment hier:

Vestigingen verwelkomen kinderen

Dat medewerkers blij zijn om de kinderen weer te zien, was tijdens de afgelopen acht weken wel duidelijk: ze maakten persoonlijke videoboodschappen voor kinderen uit hun groep. Ook waren er verrassingen voor jarige kinderen en heel veel lieve initiatieven om kinderen actief en creatief te houden.

Ook tijdens de heropening werden de kinderen op ludieke wijze onthaald. Zo hing de International Playgroup in Hilversum slingers op en maakte een videoboodschap zodat de kinderen alvast konden wennen.

Bij kdv Duinpaleis hadden de medewerkers een hele originele manier om hun kinderen te verwelkomen. Ze mochten bij de ingang de glijbaan op en gleden zo de kinderopvang binnen. Zo starten alle kinderen, ouders én medewerkers de dag met een glimlach!

Ook de buurtsportcoaches zijn weer gestart

Naast de kinderopvang mochten ook de Bink-buurtsportcoaches in Hilversum weer opstarten. In de buitenlucht mogen zij diverse activiteiten houden. Het rooster van de buurtsportcoaches is zo veel mogelijk aangepast op de verschillende tijden van de basisscholen in Hilversum. Zie foto voor het rooster van de buurtsportcoaches.

counter
27 Jaar bestaan
counter
841 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
79 Vestigingen