hero title

Stefanie

Vestigingsmanager bso Kasteel, kdv Kasteel, psz Toren, bso Zevensprong en psz Woelwaters

"Ik ben Stefanie (36 jaar) en ik ben nu 2 jaar vestigingsmanager voor bso Kasteel, kdv Kasteel, psz Toren, bso Zevensprong en psz Woelwaters. Naast mijn rol als vestigingsmanager ben ik ook betrokken bij Bink-brede projectgroepen en ben ik vice-voorzitter van de ondernemingsraad (OR). Dat is een aardig pakket, maar ik heb dan ook het geluk dat ik als vestigingsmanager samenwerk met een adjunctmanager. Zij neemt veel dagelijkse zaken op zich, zodat ik iets breder of overstijgend bezig kan zijn. Dat werkt heel prettig.”

Van creatief therapeut naar pedagogisch medewerker in de kinderopvang

“Ik ben afgestudeerd als creatief therapeut. Daar was destijds alleen weinig werk in te vinden. Maar met mijn bachelor Social Work was het ook mogelijk om leerlingbegeleider te worden. Dat heb ik dus een tijd gedaan op een middelbare school voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Dat waren intensieve en lange dagen. Toen ik zelf een gezin kreeg, ben ik op zoek gegaan naar werk dichterbij huis wat minder energie van mij zou vragen tijdens en buiten mijn werktijden. Maar nog wel een baan waarin ik kon werken met en voor kinderen, want dat is wat ik het allerliefste doe! Ik ben toen op de groep gaan werken in de kinderopvang in Amersfoort.

Inmiddels is mijn zoon alweer iets ouder en ik voelde mijn ambitie weer groeien. Ik ging op zoek naar doorgroeimogelijkheden en zodoende kon ik proeven aan het werk als vestigingsmanager door een zwangerschapsverlof in te vullen. Dat was leuk, ging goed en smaakte naar meer! Ik ben toen vestigingsmanager geworden van eerst een kleine vestiging en toen doorgegroeid naar grotere kinderdagverblijven, van waaruit ik ook samenwerkte met een bso.”

De carrièresprong naar Bink

“Als gezin waren we inmiddels verhuisd naar Huis ter Heide. Mijn zoon zit zelf bij Bink en zo werd ik dus als ouder bekend met Bink. Ik vond dat alles altijd goed geregeld was en was tevreden over de kwaliteit van de opvang. Boven alles sprak mij, komend vanuit de commerciële kinderopvang, het maatschappelijk karakter van de organisatie me erg aan. Functie-wise wilde ik graag vestigingsmanager zijn van een groter gecombineerd cluster en dus een grotere span-of-control. Bij Bink kon dat en dus startte ik met een cluster van een kinderdagverblijf en bso samen. Daarna kreeg ik ook de peuterspeelzaal erbij.

{caption}

Sinds dit jaar is dit uitgebreid met nog een bso en een psz, waarbij ik samen met mijn adjunctmanager het hele cluster draaiende houd zonder het persoonlijke contact te verliezen. Het peuterspeelzaalwerk was nieuw voor mij en ik vind dat superleuk en interessant. Ze werken met een andere methodiek en ook het werk van de medewerkers vraagt dus net iets anders dan op een kinderdagverblijf.

"Ik voel het vertrouwen en de vrijheid om vanuit mijn eigen kracht de functie in te vullen. Natuurlijk binnen de gestelde kaders en het pakket aan verantwoordelijkheden."

- Stefanie

Meedenken op organisatieniveau

Bovendien vind ik het heel fijn, belangrijk en erg interessant om bij Bink de tijd en de mogelijkheid te krijgen om op organisatieniveau mee te kunnen denken. Ik zit nu ruim twaalf jaar in de branche en heb dus de nodige kennis en ervaring te delen. Daar is bij Bink dus ruimte voor. Vanuit mijn OR-lidmaatschap, denk ik mee met bedrijfsmatige zaken. Zo zit ik in de interne VGWM-commissie, die zich bezighoudt met, zoals de naam van de commissie al doet vermoeden: veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. We gaan met Bink samen in gesprek over waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. We merken dat het meedenken loont en echt dingen vanuit de werkvloer een stem krijgen en worden meegenomen in verdere besluitvorming en beleid. Ik ben blij dat ik mijn steentje zo kan bijdragen aan een prettige en professionele organisatie. Ik heb het goed naar mijn zin bij Bink!"

"Als medewerker ben je geen nummertje, maar je doet ertoe. Je werk wordt echt gezien!"

- Stefanie

En toen was daar Corona...

“Ja bizar om te beseffen dat de helft van mijn werkzame tijd bij Bink door corona gekleurd werd. Dat was voor iedereen natuurlijk nieuw en zoeken. Gelukkig hebben we in Soest een heel hecht team van vestigingsmanagers en had ik zeker niet het gevoel dat ik er alleen voor stond. En dat geldt zeker ook voor onze teams! Samen zijn we echt één. Of je nu bij de bso, peuterspeelzaal op het kdv werkt, we zijn bereid elkaar te helpen waar nodig. En dat is echt heel kostbaar, zeker in rare tijden, zoals nu met corona.

Passen deze schoenen jou ook als gegoten?

Passen deze schoenen jou ook als gegoten?

Dan ben je bij Bink op de juiste plek! Als kind of als nieuwe collega. Bekijk gauw onze vacatures!

Naar de vacatures
counter
28 Jaar bestaan
counter
910 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
77 Vestigingen