hero title

Ellen-Jane Zarks-de Graav

Pedagogisch medewerker bij peuterspeelzaal Wilhelmini en gezinsbegeleider bij Instapje

“Op de peuterspeelzaal helpen we kinderen bij het opgroeien. Samen spelen is leren en samen ontwikkelen. Op de peuterspeelzaal mag je als pedagogisch medewerker veel zelf doen, je bent als team samen verantwoordelijk. Superleuk dus!

Een nieuwe plek

Drie jaar geleden ben ik nieuw bij Bink binnengekomen. Ik kom uit Almere en heb daar 17 jaar lang met veel plezier bij verschillende VVE-peuterspeelzalen gewerkt. Maar de organisatie veranderde en ik voelde mij er niet meer thuis. Daarom ging ik verder rondkijken.

{caption}

"Een vriendin tipte mij om eens bij Bink te kijken, omdat zij daar met veel plezier werkt. Ik solliciteerde en had een gesprek met recruiter Lisa. Dat gesprek heeft mij uiteindelijk over de streep getrokken."

Ik heb jarenlang dicht bij huis gewerkt en wisselde een vaste betrekking in voor een tijdelijke… Geen makkelijk keus dus. Lisa heeft mij goed geholpen om een weloverwogen keuze te maken. Nu reis ik met plezier elke dag op en neer naar Hilversum. Ik ben bij Bink echt op mijn plek en werk samen met fijne collega’s!

Volg je hart

Ik ben begonnen bij bso Wilhelmina, maar merkte al snel dat mijn hart toch bij de peuters lag. Hoewel ik met een geweldige collega werkte, heb ik toch de overstap naar de peuterspeelzaal gemaakt toen er een vacature kwam. Een besluit waar ik nog steeds blij mee ben!

{caption}

Op de peuterspeelzaal begeleiden wij peuters (2-4 jaar) in hun ontwikkeling, zodat ze goed voorbereid naar de basisschool gaan. Wij maken samen een reis met ze: een ‘ontdekkingsreis’. Want elk kind is weer anders en doet het op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.

"Op peuterspeelzaal Wilhelmini hebben we een heel hecht team. Samen met twee pedagogisch medewerkers, twee vrijwilligsters en een stagiaire runnen we onze eigen 'toko'. Onze vestigingsmanager geeft ons veel ruimte en vertrouwen, waardoor wij de meeste taken zelfstandig kunnen en mogen doen."

Sinds kort ook medewerker Instapje

Sinds een jaar werk ik naast de ochtenden op de speelzaal ook de middagen bij Instapje. Instapje is een gezinsgericht programma voor ouder en kind. De kinderen zijn in de leeftijd van 1 – 2 jaar. Hierbij kom ik één keer per week een uurtje thuis langs bij ouder en kind met een werkblad, een stuk speelgoed en een liedjesboek. Samen met het kind doe ik een spelactiviteit en de ouder kijkt dan toe. Daarna gaat de ouder samen met haar kind spelen. Hierbij hanteren we ook vijf vuistregels voor bij het spelen, die ik met de ouder bespreek.

De activiteiten zijn gericht op alle ontwikkelingsgebieden van het kind. Ik houd de ontwikkeling van het kind in de gaten en heb hier gesprekken over met de ouder. We zingen elke week liedjes of gaan samen spelen in de speeltuin. Goed voor de taalontwikkeling en de motoriek!

{caption}

"Door Instapje maak ik zelf ook een mooie ontwikkeling door."

Instapje is een voorloper van de peuterspeelzaal of de peutergroep van het kinderdagverblijf. Kinderen en ouders die wat extra ondersteuning bij de ontwikkeling van hun kind kunnen gebruiken, worden door het consultatiebureau doorverwezen naar Instapje. Ouders kunnen zich zo vast oriënteren als ze hun kind op een speelzaal willen plaatsen of een kinderdagverblijf. Na Instapje is de overstap ook minder groot en helpen we de kinderen om uiteindelijk sterker naar de basisschool te gaan.

Samen groeien

Toen ik begon bij Bink, werd ik echt welkom geheten, dat voelt als een warm bad. Er werken veel leuke collega’s. Een ander groot voordeel vind ik dat Bink een grote organisatie is. Er zijn veel mogelijkheden en je hebt inspraak. Als laatste biedt een grote organisatie meer stabiliteit dan een kleine. En dat is fijn, zeker nu!"

Wil jij ook werken bij Bink?

We hebben zeker een passende vacature voor jou! Bekijk ons actuele vacatureaanbod of neem contact op met onze recruiters voor meer informatie over werken bij Bink.

Bekijk onze vacatures
Wil jij ook werken bij Bink?