hero title

Chantal

Pedagogisch medewerker bij bso Vliegwereld en psz Helikopter

"Ik werk vanaf 2018 als pedagogisch medewerker bij Bink. Ik begon als invalkracht op verschillende vestigingen. Ik vond dit heel leuk om te doen. Je krijgt verschillende vestigingen te zien en leert veel nieuwe mensen kennen. Je komt er zo ook snel achter of je liever werkt met kleuters, baby’s of juist oudere kinderen. In het begin zocht ik de uitdaging bij de 8+ groepen, maar dat was uiteindelijk toch niet wat het beste bij me paste. Nu werk ik op de jongste groep bij bso Vliegwereld!

De leukste leeftijdsgroep

Daarom werk ik nu als vaste medewerker bij bso Vliegwereld. Op mijn groep komen kinderen van 4 en 5 jaar oud. Een leuke groep waar we veel lol hebben. Het leukste aan kinderen met deze leeftijd vind ik dat ze graag worden uitgedaagd. Ze willen nieuwe dingen leren én doen. Ze hebben daarbij wel echt je hulp nodig, ondanks dat ze het liefste alles zelf doen. Dat zorgt voor leuke middagen vol knutselwerkjes, sport, gesprekken en experimenten.

Leren van kinderen

De gesprekken met kinderen tonen iedere keer aan dat ze een eigen, speciale kijk op de wereld hebben. Daar leer ik veel van. En doordat ze nieuwe dingen willen leren, maar er stiekem toch ook hulp willen, ben ik echt nodig op de groep. Bovendien vind ik het zelf ook leuk om nieuwe dingen te ontdekken. En nu kan ik het samen met deze kinderen doen.

{caption}

Werken binnen een divers team

Naast gesprekken met kinderen, en hun kijk op de wereld, vind ik het ook belangrijk dat we als medewerkers de samenleving reflecteren. Daarom vind ik diversiteit erg belangrijk. Zo laten we als organisatie zien dat we iedere vorm van “zijn” accepteren en waarderen. En juist dat is heel waardevol voor kinderen die zich niet altijd gezien of gerepresenteerd voelen binnen onze maatschappij.

Bij Bink, en in ieder geval op mijn eigen vestiging, ervaar ik die diversiteit. Ons eigen team is divers in leeftijd, man/vrouw verhouding en achtergrond. Zelf ben ik een vrouw van Indische afkomst, getrouwd met een vrouw, met een kleintje op komst. Dus binnenkort ook een roze gezin.

Ik geloof dat hoe diverser je team is, hoe meer je er voor ALLE kinderen kunt zijn. Want ook de kinderen die al wel hun eigen identiteit gereflecteerd zien, komen dan in aanraking met andere ziens- en leefwijzen. Dus je gaat er met z'n allen alleen maar op vooruit!

Uiteenlopende taken

Binnen mijn team pak ik ook nog andere taken op, maar ook buiten mijn team heb ik aanvullende taken. Ik help bij het organiseren van workshops en heb meegeholpen met het Huttenbouwfeest in Soesterberg. Ik krijg ook andere mogelijkheden aangeboden. Zo kon ik de Uk & Puk training volgen, zodat ik nu ook op de peuterspeelzalen kan werken. Ik heb al hier en daar ingevallen op de peuterspeelzaal. En nu loop ik echt ‘stage’ bij een vaste peuterspeelzaal. Leuk dat ik ook bij mijn vaste werkgever nog kan snuffelen aan verschillende mogelijkheden.

Ik ben dus erg blij met Bink als mijn werkgever. De organisatie is groot, maar het voelt als één gezellig geheel. Ik werk met het leukste team, samen met fijne collega’s. En de kerstfeesten van Bink zijn ook altijd geweldig!”

Heb jij ook zin in een nieuwe uitdaging?

Het werk op de bso is afwisselend en energiek. Jouw inbreng is van waarde en zorgt voor een fijne opvang na schooltijd. Kom jij één van onze teams op de bso aanvullen?

Laat de vacatures zien!
Heb jij ook zin in een nieuwe uitdaging?
counter
28 Jaar bestaan
counter
910 Collega's
counter
5767 Kinderen
counter
77 Vestigingen