hero title

Bink Academie

Bij Bink kijken we iedere dag weer naar de ontwikkelkansen van de kinderen én van jou!

Wil je graag werken in de kinderopvang, maar heb je nog niet het juiste diploma? Of ben je toe aan een andere uitdaging in je werk en wil je je graag omscholen tot pedagogisch medewerker? De Bink Academie heeft een unieke bedrijfsopleiding op mbo-niveau 3 waarin je werkt en tegelijkertijd leert. Echt iets voor gemotiveerde, toekomstige collega’s met een groot hart voor kinderen.

Bink biedt jou, samen met ROC Midden Nederland, de kans om direct aan de slag te gaan als pedagogisch medewerker op een van onze vestigingen. Dit kan op een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang zijn. Tijdens de opleiding is er specifiek aandacht voor het pedagogisch beleid en de werkwijze van Bink.

"Geweldig om te mogen werken voor de Bink Academie. De veelzijdigheid is enorm. Duurzaam leren is een van de speerpunten. Niet alleen wanneer je als nieuwe medewerker binnenkomt, maar ook als je al langer bij Bink werkt."

- Karen Smulders, opleidingscoördinator -

Werken en leren tegelijk

De opleiding duurt twee jaar en leidt op tot pedagogisch medewerker niveau 3. Je volgt één dag in de week de, door Bink betaalde, opleiding PW-3 volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Tijdens én na je studie ga je aan de slag op een kinderdagverblijf of bso van Bink.

Jouw eigen investering is vooral motivatie en inzet. En verder is de lesdag in je eigen tijd. Je krijgt les in Hilversum en je wordt begeleid door vaste docenten van zowel ROC Midden Nederland als Bink. Naast je vaste studiedag krijg je toegang tot een digitale leeromgeving met veel extra informatie.

Na het afronden van deze tweejarige opleiding heb je niet alleen een officieel erkend diploma, maar ook aanvullende certificaten die van grote meerwaarde zijn in de kinderopvang. Zoals bijvoorbeeld de kinder-EHBO en een bijzondere training op het gebied van communicatie met kinderen volgens de Gordonmethode. Natuurlijk word je in de praktijk begeleid door een enthousiast team van werkbegeleiders en ervaren praktijkopleiders van Bink.

Heb je interesse in een BBL-opleiding bij Bink? In het najaar van 2019 starten wij weer een BBL-klas. Neem dan voor meer informatie contact op met onze recruiter Lisa Hunt (tel. 035 751 68 21, e-mail l.hunt@binkkinderopvang.nl). 

Wist je dat Bink ook een driejarige BBL-opleiding aanbiedt tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4)?